Topp 10 Lista
á la Letterman

© PETER ANDERSSON


BONUS QUOTE:
"Den politiska korrekt-hetens värld är en värld där demokratin är överflödig eftersom alla sanna demokrater har samma idéer och resten per definition är antidemokrater som ska exkluderas."
JONATHAN FRIEDMAN
 
Vänsterpartiet hamnade i början av juni 2005 återigen i palliativ internvård efter att ånyo ha mejats ner av några av sina egna folkvalda vägvals-falangister. Så kan det gå i ett parti som inte tillämpar stopplikt för stolligheter. Den före detta styrelseledamoten Karin Svensson Smith (för tillfället parkerad i miljöpartiet) hade dock kommit i gasen ordentligt och tutade för högprofilering av en helt ny och för det bensinskattetrötta svenska folket helt överraskande insikt; att män är som djur bakom ratten och att 92 procent av trafikolyckorna i Sverige är deras fel. Ja, det är tydligen så illa att till och med den vanliga Svensson-Volvons design är en del av den strukturella, manliga könsmaktsordningen i landet. Vrickat? Naturligtvis, men för den goda sakens skull så kan vi väl alla ändå spela med och låtsas vara lika goda extremfeminister som vilken skogstokig Uppsalaprofessor som helst.

De 10 viktigaste genusforskningsperspektiven
på svenska bilar.

10. Passagerarsäten: En teknisk apartheidkonstruktion för manligt bibehållande av bilens styrning, vilken i ett jämnställt förhållande och samhälle naturligtvis skall utövas gemensamt.

9. Baksäten: Är storleksmässigt anpassade för att rymma de, av den statistiska centralbyrån påbjudna, 2-3 barnen per familj. Visserligen mer subtilt än den kinesiska reproduktionspolitikens tvångsåtgärder men ändå en daglig påminnelse om den patriarkala svenska ultrahögerns kärnfamiljenormativa värderingar.

8. Dragkrokar: Stenhårda ollonstatyetter som män kan hänga upp hela familjebohaget och dito lyckan på.

7. Bilbälten: Något som män bara helt enkelt sätter på så fort som möjligt och utan vidare eftertanke.

6. Stötdämpare: Har tillkommit för att manliga förare fortast möjligt skall kunna dra över kvinnligt kurviga skogsvägar när sådana breder ut sig framför dem.

5. Signalhorn: Har uppfunnits för att bilkörande män skall kunna tuta och markera revir när de passerar socialt förtryckta kvinnor som valt att istället förflytta sig till fots. Vid normal, sund och säker kvinnlig bilkörning behövs inga signalhorn.

4. Backspeglar: Är avsiktligt byggda för små för att kunna användas till sminkning under pågående färd, en patriarkal inskränkning och bestraffning av kvinnors överlägsna simultanförmåga.

3. Tankning: Utförs genom en våldtäktsimitationsritual där en fallossymbolisk sprutmekanism intryckes i bilens livmoderöppning.

2. Kofångare: Inte nog med att de manliga könsmaktsstrukturerna leder till ett blodbadsliknande nedmejande av barn och kvinnor på gator, torg och övergångsställen, den allra främsta delen på dessa pistongdrivna, manliga slaktmaskiner har dessutom begåvats namnmässigt med detta underförstådda antifeministiska invektiv.

1. Rattmuff: Håller under kalla vinterdagar den manlige förarens händer varma och proaktivt förberedda för avancerat tafsande på nödställda lifterskor på väg till kvinnohuset.© Peter Andersson 2005

   

HOME PAGE