Du har två påsar
rent mjöl...

© PETER ANDERSSON


BONUS QUOTE:
"Gestapo tyckte inte
att Anne Frank hade
rent mjöl i påsen."

OKÄND
 
Det slog mig en dag att den gamla listformade metaforen "du har två kor" började kännas föråldrad, det är iofs kanske inte så konstigt, den skapades ju säkert under det kalla kriget. Jag bestämde mig i vilket fall för att skriva en helt ny version (utan copyright, sprid och bygg på som ni vill).


BUDDHISM:
Du har två påsar rent mjöl, du tror att om du lever ett gott liv så kanske du själv kommer att återfödas som rent mjöl i nästa liv.

KOMMUNISM:
Du har två påsar rent mjöl, men tycker egentligen inte att någon överhuvudtaget skall få inneha privat mjöl.

MODERATKONSERVATISM:
Du har två påsar rent mjöl, staten tar båda och ger den ena till underhållningsindustrin i USA, den andra får du tillbaka om du kan bevisa att du redan har den.

SOCIALISM:
Du har två påsar rent mjöl, staten tar den ena och ger till bageribranschen som strukturstöd, den andra får du betala skatt för, detta går i sin tur till konstfackstudenter som stjäl mjöl och häller ut på offentlig plats och kallar det för en installation.

MILJÖPARTISM:
Du har två påsar rent mjöl, du tycker att detta är okej men bara så länge mjölet är ekologiskt.

NAZISM:
Du har två påsar mjöl, du tycker att detta är okej men bara så länge mjölet är vitt.

KRISTDEMOKRATISM:
Du har två påsar rent mjöl, men om de har samma yttre förpackning så får de inte ligga bredvid varandra.

FOLKPARTISM:
Du har två påsar rent mjöl, du ger den ena och ett äpple till dina skollärare för att få bättre betyg.

CENTERPARTISM:
Du har två påsar rent mjöl och efter en uppgörelse inom alliansen så tycker du att alla bagerier, kök och avlyssningscentraler i landet skall kunna drivas med kärnkraft.

STUREPLANSCENTERPARTISM:
Du har två påsar rent mjöl, FRA säger att det lika gärna kan vara heroin som kommit från Afghanistan, du gråter en skvätt i riksdagen och röstar sedan för total elektronisk övervakning av allt svenskt mjöl.

FEMINISM:
Du har två påsar ren bröstmjölk, du tycker att alla påståenden om rent mjöl är patriarkal härskarteknik.

PESSIMISM:
Du har två påsar rent mjöl, du ser dem som halvtomma.

OPTIMISM:
Du har två påsar rent mjöl, du ser dem som halvfulla.

PSYKOTERAPISM:
Du har två påsar mjöl, den ena har du fått från din mamma och den andra från din pappa, mjölet är analt kontaminerat i sin nuvarande form men om du via samtalsterapi kan lista ut hur detta påverkade den pubertala fasen av din utveckling så kan det kanske bli rent så småningom.

SATANISM:
Du stjäl två påsar rent mjöl från någon som är svagare än dig själv, du använder sedan detta som corpse paint för att komma i rätt stämning när du lyssnar på Black Metal.

TERRORISM:
Du har inget rent mjöl kvar för egen del men tycker att alla som inte tror på samma sorts gudomliga mjölrenhet som du själv skall dödas och skickas till helvetets bakugnar.

UPPHOVSRÄTTSISM:
Du tycker att alla som vill använda mjöl skall betala till bageribolagen, att de och mjölnarens efterlevande skall ha extra betalt om mjölet används i nya recept som inte fanns när det maldes samt att det är helt okej att en bulle som har bakats i en vedspis och inköpts som spisbröd inte går att värma upp i en modern mikrovågsugn utan inköp av ytterligare licenser.

PIRATPARTISM:
Du har en påse rent mjöl och en som betraktas som svart på grund av föråldrad lagstiftning. När staten och nöjesindustrin tillsammans åtalar The Bee Hive för medhjälp till olaga pollenspridning så inser du att ingen av dem kan skilja på gammal skivad långfranska med mögelkanter och ett gästabudsfat med nybakade fortune cookies.

NÄTAKTIVISM:
Ensam har du två påsar rent mjöl. Tiotusen medlemmar i ett parti har tillsammans tjugotusen påsar. Två miljoner fildelare har tillsammans fyra miljoner påsar. En miljard uppkopplade människor har tillsammans två miljarder påsar.
© Peter Andersson 2009

   

HOME PAGE